Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Una nova plataforma “monitoritza” el turisme familiar de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre

ACN Tarragona.-Una nova plataforma oferirà un gran volum de dades sobre el turisme familiar de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. L’objectiu és posar aquesta informació a l’abast […]

Agències 14/12/2021

ACN Tarragona.-Una nova plataforma oferirà un gran volum de dades sobre el turisme familiar de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. L’objectiu és posar aquesta informació a l’abast del sector i fer més competitives les dues destinacions turístiques. El software treballa amb més de 270 indicadors amb la possibilitat de múltiples filtrats. S’han distribuït sensors i càmeres d’infrarojos per “monitoritzar” l’activitat turística a 31 cellers, 10 espais patrimonials i 13 platges del territori tarragoní i ebrenc. A través de la geolocalització l’eina permet saber afluències, pics de visites, tendències estacionals, etc. La plataforma, creada per Eurecat i la Diputació, serà de fàcil accés, amb dades restringides segons el “grau d’implicació” del consultant.

Implementada durant els darrers tres anys en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) TurisTIC en Família, liderat i coordinat per la Diputació de Tarragona, la plataforma vol donar resposta a les necessitats d’informació i dades continuades en el temps, fins i tot en una part en temps real, per a la gestió de l’activitat turística. Durant els pròxims mesos s’hi integrarà tot el conjunt de fonts de dades previstes. Les dades provenen de múltiples fonts, ja siguin operacions d’enquesta pròpies o operacions estadístiques existents, registres oficials, xarxes socials, així com també, de forma innovadora, dades provinents de tecnologia sensòrica. La plataforma s’ha posat en marxa en fase pilot aquest dimarts, 14 de desembre, amb un acte celebrat a l’Auditori de la Diputació Tarragona. Està previst que entri en servei de forma plena en el termini aproximat de mig any.Segons el vicepresident d’Eurecat, Jaume Ferrús, el Tourism Data System 2+ és “un sistema d’indicadors que ofereix una visió holística de l’activitat turística al territori i els seus impactes i, per tant, afavoreix la seva gestió sostenible i intel·ligent” mitjançant els seus 273 indicadors, més de 140 destinats a facilitar la gestió de l’activitat turística en l’àmbit tan públic com privat, i més de 130destinats a proveir informació sobre l’impacte de l’activitat.Una eina analítica, segons el promotor TDS2+ del departament d’Innovació Turística d’Eurecat, Jaume Salvat, que “ofereix una completa gamma d’indicadors estratègics, especialment per a les modalitats de turisme de platja, del vi i del patrimoni, que es mostren mitjançant quadres de comandament interactius i que inclouen, entre altres, dades en temps real procedents de sensors instal·lats en diversos espais del territori, que són útils per a la presa de decisions”.”La Plataforma TDS2+ ha sumat el coneixement del Patronat de Turisme de la Diputació sobre les nostres destinacions amb l’experiència d’Eurecat en matèria de gestió i anàlisi d’informació. El resultat és aquesta primera eina especialitzada en indicadors de turisme familiar que contribuirà a què la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre esdevinguin destinacions més competitives i un referent internacional en aquest segment de visitants”, ha declarat, per la seva banda, la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Camí Mendoza.