Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Un estudi de la UAB planteja nous abordatges en la recerca de tractaments contra l’Alzheimer

ACN Cerdanyola del Vallès – Un estudi coordinat des de la UAB, fet a partir de models informàtics i cultius de cèl·lules humanes, planteja noves maneres d’abordar la recerca de […]

Agències 21/12/2022

ACN Cerdanyola del Vallès – Un estudi coordinat des de la UAB, fet a partir de models informàtics i cultius de cèl·lules humanes, planteja noves maneres d’abordar la recerca de tractaments contra l’Alzheimer. Publicat a la revista ‘Computational and Structural Biotechnology Journal’, l’article estudia quines interaccions pot haver entre el pèptid ß-amiloide -la molècula on s’origina l’Alzheimer quan aquesta es plega malament- i la dinorfina gran -clau en moltes vies cerebrals-. Les primeres conclusions de l’estudi apunten que la dinorfina gran protegeix les neurones de l’acumulació de ß-amiloide. Els autors obren la porta a provar mètodes de tractament basats en la dinorfina gran i molècules que impossibilitin l’agregació d’amiloide.

L’estudi el signa un grup de recerca liderat per l’investigador Álex Perálvez-Marín, del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular i de l’Institut de Neurociències de la UAB.