Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

UGT torna a imposar-se a les eleccions sindicals de Seat amb 80 delegats, 1 més que el 2019

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El sindicat UGT ha revalidat la majoria als cinc centres de Seat a les eleccions sindicals que s’han celebrat aquest dimecres. L’entitat que presideix Matías Carnero tindrà 80 delegats, és a dir, 1 més que els 79 que va aconseguir l’any 2019. CCOO manté la segona posició amb 32 delegats, 6 menys que els 38 de fa 4 anys. La CGT continua com a tercera força amb 18 delegats, 2 més que el 2019. Dins d’aquests resultats, la UGT també s’ha imposat al Comitè Intercentres, màxim òrgan de representació dels treballadors, amb 8 delegats, els mateixes que va aconseguir el 2019. CCOO en perd un i passa de 4 a 3, mentre que CGT dobla la representació i passa d’1 a 2.

A la fàbrica de Martorell, més de 10.600 treballadors han estat cridats a votar als dos col·legis electorals habilitats per escollir 41 representants del comitè d’empresa, 2 menys que ara fa 4 anys.

Publicitat

En l’últim mandat, l’empresa ha afrontat els anys “més difícils i complexos per la plantilla”, amb la pandèmia, la crisis de semiconductors, els diferents ERTO i les negociacions per a l’electrificació de la producció, segons recordava UGT el dia abans de la votació.

En un entorn canviant i marcat per la descarbonització de la indústria, un dels punts claus dels últims quatre anys ha sigut l’acord del 20è conveni col·lectiu, on es va incloure un pla de suspensió de contractes voluntari pels 1.330 empleats de més de 61 anys i es va obrir la possibilitat de trasllats a la gigafàbrica de bateries de Sagunt. A més, el pacte també incloïa una revisió de les taules salarials del 6,5% i la vinculació dels sous a les pujades de l’IPC.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió