Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Treball i les patronals de la dependència s’alien per impulsar la contractació de personal i “dignificar” el sector

ACN Barcelona.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha signat un acord amb les patronals de la dependència per impulsar la formació i contractació de personal al sector. El […]

Avatar
Agències 04/12/2019

ACN Barcelona.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha signat un acord amb les patronals de la dependència per impulsar la formació i contractació de personal al sector. El conveni inclou sessions informatives i programes de formació per a persones que volen treballar en el sector però no tenen qualificació ni experiència professional. A més, es promouran els programes del SOC ‘Formació amb compromís de contractació’ i el ‘Programa 30+’ entre les entitats del sector. L’objectiu, en paraules del conseller Chakir el Homrani, és “la dignificació, la bona explicació de què representa el treball de les cures a les persones i la reivindicació de les necessitats de competències en una societat que canvia a unes passes molt accelerades”.

Chakir El Homrani ha firmat el conveni de col·laboració aquest dimecres, juntament amb els representants de l’Associació de Centres d’Atenció a la Dependència de Catalunya (ACAD), l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), la Unió de Petites i Mitjanes Residències (UPIMIR), la Confederació (Patronal del Tercer Sector Social de Catalunya) i l’Associació de Centres Socio-sanitaris Catòlics de Catalunya.Actualment, el Departament estima que unes 19.000 persones podrien estar treballant en el sector de la dependència. D’aquestes, 7.000 ja tenen la formació necessària i 12.000 més podrien obtenir algun tipus d’acreditació provisional segons la seva experiència.En aquest context, el conseller ha demanat “donar visibilitat al sector” per tal que tingui més “reconeixement social”. Per a fer-ho, ha reclamat “teixir aliances fortes entorn un repte clar de futur” i “reivindicar” que l’ajuda a la dependència és “una de les potes més importants de l’Estat del Benestar”.La directora general de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), Montserrat Llopis, ha remarcat la “necessitat constant d’anar incorporant nous professionals” al sector. Segons el Baròmetre de contractació de personal 2019 elaborat per l’entitat, les 150 empreses enquestades tenen una necessitat de 600 professionals per incorporar immediatament. Joan Segarra, president de la Confederació, ha reclamat una “millora del finançament” com a eina per “fer més atractiu el sector”. Segarra ha assegurat que es tracta d’un “repte conjunt” entre l’administració i les organitzacions privades.