Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Traslladats sense incidències els prop de 60 avis de la residència Llevant de Tarragona a un hotel

ACN Tarragona.-Els prop de 60 usuaris de la residència Llevant de Tarragona han estat traslladats aquest divendres a l’Hotel Núria de la ciutat. La Xarxa Santa Tecla, propietària de l’equipament, […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Tarragona.-Els prop de 60 usuaris de la residència Llevant de Tarragona han estat traslladats aquest divendres a l’Hotel Núria de la ciutat. La Xarxa Santa Tecla, propietària de l’equipament, ha pres la decisió per alliberar l’equipament per donar resposta a les necessitats sanitàries derivades de la crisi del coronavirus. Segons han explicat, encara no és clar quin perfil de pacients anirà a la residència, però han valorat positivament disposar de les places davant les previsions d’increment d’infectats per la covid-19. El trasllat s’ha fet amb tres minibusos de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), que han anat fent viatges. La Xarxa Santa Tecla continuarà preparant els àpats com fins ara, i els servirà a l’hotel.

El trasllat ha començat a les nou del matí i ha estat força àgil. En cada vehicle hi ha pujat entre dos i tres usuaris, en funció de les dimensions de les cadires de rodes i dels espais disponibles. En tot moment han estat acompanyats per treballadors de la residència. Els minibusos han pogut aparcar a la porta tant de l’equipament com de l’hotel, fet que ha facilitat el moviment de persones. En l’operatiu hi ha col·laborat la Guàrdia Urbana de Tarragona.Segons fonts de Santa Tecla, aquest moviment s’emmarca en la planificació feta arran de la crisi del coronavirus. Això permetrà, d’una banda, garantir la seguretat dels residents, atès que la residència s’ubica en un complex on també hi ha un CAP i un centre sociosanitari. I de l’altra, poder destinar l’espai de la residència a 60 noves places hospitalàries. Els llits es destinaran tant a pacients de l’ICS com de la Xarxa Santa Tecla. L’operació ha rebut el vistiplau dels departaments d’Afers Socials -pel caràcter públic de les places residencials- i de Salut. Les mateixes fonts han agraït la “complicitat” i la “col·laboració” de la Generalitat, que ha autoritzat l’operació, de l’Ajuntament, i dels familiars i treballadors. Aquesta setmana s’ha portat a terme la desinfecció i neteja de l’hotel, i s’hi ha traslladat el material i l’equipament necessari.