Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Tornem a les escoles demana flexibilitzar la mascareta, eliminar les bombolles i limitar les quarantenes als positius

ACN Barcelona.-El col·lectiu Tornem a les escoles s’ha mostrat insatisfet amb el plantejament de l’inici del curs escolar, per segon cop en pandèmia. Entre d’altres, ha demanat eliminar les quarantenes […]

Avatar
Agències 09/09/2021

ACN Barcelona.-El col·lectiu Tornem a les escoles s’ha mostrat insatisfet amb el plantejament de l’inici del curs escolar, per segon cop en pandèmia. Entre d’altres, ha demanat eliminar les quarantenes preventives per contacte estret sense fer cap distinció entre vacunats i no vacunats. Ha proposat que aquests confinaments es limitin als casos positius, com es fa en altres països. També ha sol·licitat fer tests preventius setmanals als centres educatius, posant-los a disposició de les famílies, eliminar els grups bombolla i flexibilitzar l’ús de la mascareta. En general, han reclamat als departaments de Salut i Educació retornar a la màxima normalitat com més aviat millor i ha considerat que ja es va tard en aquest aspecte.

Sobre la mascareta, ha considerat especialment necessari flexibilitzar el seu ús entre l’alumnat amb necessitats especials. A més, ha apostat per la seva eliminació en espais a l’aire lliure. Pel que fa als grups bombolla, el col·lectiu s’hi ha oposat i ha demanat retornar a les barreges, els desdoblaments de grups i a les especialitats educatives. “Ja és hora”, han afirmat en un comunicat.