Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Stoltenberg diu que “tots els aliats” estan d’acord que Ucraïna serà membre de l’OTAN

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha assegurat aquest divendres que “tots els aliats” estan d’acord que Ucraïna serà membre de l’OTAN. En declaracions des de Ramstein abans de la reunió del grup de contacte per a Ucraïna, ha insistit que el futur de Kíiv està dins de l’aliança, però ha reiterat que primer cal garantir que Ucraïna guanya la guerra. “El principal objectiu ara és garantir que el president Putin no guanya la guerra i que Ucraïna preval”, ha remarcat. Després de les declaracions d’Stoltenberg, el primer ministre d’Hongria, Viktor Orbán, ha expressat la seva sorpresa per l’afirmació del secretari general de l’OTAN sobre la unanimitat en l’aliança pel que fa a l’adhesió d’Ucraïna.

En una piulada, el primer ministre hongarès ha escrit “Què?!” en resposta a una notícia sobre les declaracions del secretari general de l’OTAN.

Publicitat

Sobre l’adhesió d’Ucraïna a l’OTAN, Stoltenberg ha dit que Zelenski té una “expectativa molt clara”, que és que l’aliança convidi Kíiv a entrar durant la cimera de Vílnius al juliol. Ara bé, el secretari general de l’OTAN ha reiterat que “ningú pot saber quan i com acabarà la guerra”, tot insinuant que l’adhesió de Kíiv no es produirà abans que acabi la guerra. En aquest sentit, ha subratllat que es preparen per a un “llarg camí” en la guerra.

A més, el secretari general de l’aliança ha confirmat que Zelenski ha acceptat la invitació per assistir a la cimera a Vílnius. En la trobada, Stoltenberg espera que els aliats reafirmin el seu suport a Ucraïna “el temps que calgui amb suport militar substancial per garantir que prevalgui com a nació sobirana i independent a Europa”. També s’espera que en la reunió els aliats acordin un programa plurianual per ajudar Ucraïna a fer la transició d’equipament, estàndards i doctrines de l’era postsoviètica als de l’OTAN, així com garantir la “plena interoperabilitat” entre les forces ucraïneses i les de l’aliança.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió