Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Simón sobre la Setmana Santa: “Espero que la població entengui els riscos als quals ens exposem”

ACN Barcelona.-El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, espera que la població “entengui” els riscos als quals s’exposa durant les vacances de Setmana Santa. […]

Agències 14/03/2021

ACN Barcelona.-El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, espera que la població “entengui” els riscos als quals s’exposa durant les vacances de Setmana Santa. N’ha parlat en una entrevista al programa ‘Lo de Évole’, on ha subratllat que cal complir les restriccions fixades. De no ser així, alerta que “el punt de partida” del sistema assistencial és “pitjor” que el de la segona onada. “Estem en un nivell d’ocupació similar a les UCI, si tornem a començar de nou, el risc de col·lapse serà més gran”, ha recordat. En aquest sentit, Simón es mostra optimista perquè creu que “la gent respondrà”, això sí, insisteix que es tracta d’una “responsabilitat compartida”.

El portaveu sanitari ha recordat que cal ser “prudents” fins que s’acabi la pandèmia i ha admès que s’hauria pogut ser “més estricte” per Nadal. “La gran part de la població compleix, el problema és que hi ha gent que no vol o pot complir, i que s’exposa a un major risc generant nuclis de transmissió que després es multipliquen”, ha apuntat. Això sí, Simón ha mantingut la seva posició respecte al gruix de persones vacunades a l’estiu, un 70%. També ha defensat que durant el mes d’abril “s’incrementaran” les vacunacions. Un fet que el porta a pensar que en un mes i mig la situació serà “més bona”, tot i que no elimina el “risc” d’una quarta onada.Un any de l’inici de la pandèmiaA l’entrevista, Simón ha reflexionat sobre la gestió de la pandèmia que s’ha fet a l’estat espanyol. El director del CCAES ha recordat que quan es va diagnosticar el primer cas, la transmissió estava “controlada”, i que va ser a partir de situació al nord d’Itàlia, quan es va canviar la “percepció” del risc. A partir de llavors, assegura, la feina dels professionals es va centrar en “entendre” la informació que tenien d’una malaltia “nova”.Simón s’ha referit també a la manca d’equips de protecció dels professionals, que va portar a moltes persones a treballar sense la protecció necessària. “Hi ha estocs que són necessaris, i Espanya haurà de disposar d’una producció pròpia mínima d’alguns productes”, ha apuntat.