Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Serret reivindica des de Brussel·les la necessitat d’impulsar una macroregió mediterrània per afrontar “reptes comuns”

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha reivindicat des de Brussel·les la necessitat d’impulsar una macroregió mediterrània per “alinear objectius” i afrontar “reptes comuns”. En un acte celebrat aquest dilluns des de la seu de la Conferència de les Regions Perifèriques Marítimes (CRPM), Serret ha assegurat que aconseguir aquest estatus serà “un pas importantíssim” tant per Catalunya com pel conjunt de l’arc mediterrani i la millor manera d’introduir “la perspectiva mediterrània en el projecte europeu”. En aquest sentit, la titular d’Exteriors ha destacat que la creació de la macroregió permetria abordar de forma més eficient problemes com la sequera o la gestió de l’aigua.

L’acte d’aquest dilluns -denominat ‘Amics de la macroregió mediterrània’- ha estat organitzat per la Conferència de les Regions Perifèriques Marítimes (CRPM), el govern de la regió francesa del sud de la Provença, els Alps i la Costa Blava i el Govern de Catalunya, coincidint amb la setmana europea de les macroregions que promou la Comissió Europea.

Publicitat

L’objectiu de l’esdeveniment és impulsar el projecte de macroregió mediterrània per donar resposta a reptes compartits com el canvi climàtic o la sequera. En el seu discurs, la titular d’Exteriors ha recordat que els reptes globals actuals són cada cop “més complexos” i ha subratllat la necessitat d’abordar-los “des d’un marc de cooperació”. “Hem d’afrontar els problemes des d’una perspectiva mediterrània integrada i, sobretot, necessitat accions urgents que tinguin un impacte real en l’àmbit local”, ha apuntat.

En aquest sentit, la dirigent catalana ha defensat que una estratègia regional permetria oferir “millor respostes” a reptes “comuns”, garantint inversions més eficients i impulsats projectes amb més col·laboració.

Alhora, ha subratllat la importància de Catalunya com un dels principals impulsors de la iniciativa. “Com a agent estratègic al Mediterrani, Catalunya treballarà de valent per la creació de la macroregió mediterrània; el nostre objectiu és cooperar, especialment dins l’àmbit de la UE, per promoure la cohesió entre territoris”, ha afegit.

A banda d’intervenir en l’acte, Serret ha aprofitat el viatge a la capital belga per reunir-se amb la vicepresidenta del consell regional de Tànger-Tetuan-Al Hoceima, Rafia el Mansouri, i amb el vicepresident de la regió del sud de la Provença, els Alps i la Costa Blava, Jean-Pierre Colin.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió