Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Seat proposa als sindicats allargar tres mesos més l’ERTO per la falta de xips

ACN Barcelona – Seat pacta amb els sindicats allargar tres mesos l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació per tenir prou flexibilitat per adaptar-se a la falta de components a les plantes […]

Agències 15/12/2022

ACN Barcelona – Seat pacta amb els sindicats allargar tres mesos l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació per tenir prou flexibilitat per adaptar-se a la falta de components a les plantes de Martorell i Barcelona. Segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha confirmat l’empresa a l’ACN, la companyia s’ha vist obligada a prendre aquesta decisió per l’escenari complex marcat per la crisi dels semiconductors i l’escassetat de primeres matèries intensificades per la invasió russa d’Ucraïna. L’ERTO contempla la a suspensió temporal del torn de nit de la línia 2, amb una afectació diària de 900 persones, i la “possible cancel·lació” de jornades de producció a qualsevol de les línies de fabricació.

“És una decisió que prenem des de la responsabilitat i el diàleg amb la representació dels treballadors”, ha indicat un portaveu de Seat.

 L’automobilística ha assegurat que té com a prioritat reforçar el model de negoci ser una companyia “més sòlida i robusta davant dels factors externs”.

Seat va presentar un expedient al setembre que s’havia d’allargar fins al 23 de desembre i que ara durarà fins al 31 de març.