Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Sanitat i el Consell General de Psicòlegs activen un telèfon de suport a la població afectada pel coronavirus

ACN Madrid.-El Ministeri de Sanitat i el Consell General de Col·legis Oficials de Psicòlegs (COP) de l’Estat han posat en marxa aquest dimarts un telèfon d’atenció psicològica per donar suport […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Madrid.-El Ministeri de Sanitat i el Consell General de Col·legis Oficials de Psicòlegs (COP) de l’Estat han posat en marxa aquest dimarts un telèfon d’atenció psicològica per donar suport assistencial a les persones afectades pel coronavirus. La seva finalitat es desenvolupar un sistema de suport i primera atenció psicològica, orientat al maneig de l’estrès i situacions de malestar derivats de les diferents realitats que està generant la pandèmia. El servei es presta a través de tres números dirigits a tres col·lectius diferenciats: el 91.700.79.89 per a familiars de malalts o morts, el 91.700.79.90 per a professionals amb intervenció directa en la gestió de la pandèmia com sanitaris o policies; i el 91.700.79.88 per a la població en general.

El servei es prestarà de 9.00 a 20.00 hores tots els dies de la setmana. Els encarregat de donar l’ajuda són psicòlegs amb experiència i coneixement en les diferents àrees d’atenció i que seguiran un protocol comú d’assistència amb plena garantia de confidencialitat professional. El servei compta amb un centre de coordinació integrat per un equip d’experts, liderat per la catedràtica de Psicologia Clínica de la Universitat Complutense de Madrid María Paz García Vera.