Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Sàmper, sobre el preacord entre ERC i la CUP: “No en sé el contingut ni tampoc l’eficàcia”

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat que ha conegut el preacord entre ERC i la CUP pels mitjans de comunicació i que el va sorprendre que dels consellers […]

Avatar
Agències 22/03/2021

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat que ha conegut el preacord entre ERC i la CUP pels mitjans de comunicació i que el va sorprendre que dels consellers de Junts “ningú en sabés res”. “No en sé el contingut ni tampoc l’eficàcia”, ha afegit en una entrevista a ‘Ser Catalunya’. Pel que fa a la referència de suspendre els projectils de foam mentre no es publiquin els protocols, Sàmper ha dit que ja es va comprometre a fer-los públics i ha avançat que ho intentarà fer aquesta setmana. D’altra banda, Sàmper ha explicat que li agradaria continuar al capdavant del Departament d’Interior per acabar el seu projecte.

Pel que fa als desnonaments, un tema que també és present en el preacord entre ERC i la CUP, Sàmper ha recordat que Interior no té marge de maniobra ja que, en aquests casos, actua com a policia judicial. Segons ha apuntat, els Mossos són “l’últim graó de l’escala” i són els jutges els qui poden aturar desnonaments. Sàmper ha dit que té ganes que es formi un nou Govern perquè la “interinitat” no és positiva. Preguntat sobre els rumors que apunten a un canvi de carteres amb la consellera de Justícia, Ester Capella, Sàmper ha dit que només ho ha llegit als mitjans de comunicació i que ningú li ha dit res sobre això.El conseller ha explicat que li agradaria continuar a Interior perquè li sabria greu deixar escrites en un paper coses que vol fer i que considera “molt noves, positives i necessàries”. Es tracta doncs, no d’una qüestió d’ego sinó de la voluntat d’acabar el seu projecte, segons ha concretat.