Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Ribera tanca la porta a una possible participació del Govern en les decisions de la CHE

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La ministra per a la Transició Ecològica del govern espanyol, Teresa Ribera, ha tancat la porta a qualsevol possibilitat que el Govern participi en les decisions de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) sobre les conques que té a Catalunya. En resposta al suggeriment que va fer dimecres el president del Govern, Pere Aragonès, Ribera ha dit que des de l’executiu espanyol no es plantegen res més enllà de la millora dels canals de participació, governança i diàleg entre les dos administracions de l’aigua que hi ha a Catalunya, en referència a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la CHE. En aquest sentit, ha afegit que no imaginen un canvi en l’estructura competencial que “seria dubtosament defensable amb la Constitució a la mà”.

La ministra Ribera ha assegurat que està en contacte amb la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, en relació la gestió de la crisi per la sequera. En aquest sentit, ha reconegut que tenen constància que al canal d’Urgell ja fa un any que els regants estan introduint “paràmetres d’eficiència o reduccions de volum d’aigua” que finalment no han estat suficients i han derivat en el tancament al regadiu per falta de reserves. Ribera ha elogiat aquesta decisió presa per part dels regants, “sent plenament conscients de les conseqüències que suposava” i per aquest motiu ha fet un agraïment públic per facilitar els abastaments d’aigua en l’àmbit urbà davant la “terrible situació” amb la que es troba el Segre.

Publicitat

Finalment, la ministra ha remarcat la necessitat de diferenciar entre com enfortir, accelerar i agilitzar situacions com la que ja es van viure a Barcelona l’any 2008 amb la última gran sequera. Una situació, ha dit la ministra, que “haurà d’orientar l’actuació de la Generalitat i l’ACA en el que resulta important i urgent en l’actual sequera”. Ribera també ha garantit l’acompanyament a la Generalitat en el que faci falta per l’abastament d’aigua urbana com també per compensar la situació de “pèrdua real” que puguin patir els agricultors que no regaran.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió