Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Reunió entre govern espanyol i sindicats per tractar l’augment salarial als funcionaris de cara al 2023

ACN Madrid – El Ministeri d’Hisenda i Funció Pública i els representants sindicals es reuniran aquesta tarda a Madrid per tractar un augment salarial als funcionaris de cara a l’any […]

Agències 28/09/2022

ACN Madrid – El Ministeri d’Hisenda i Funció Pública i els representants sindicals es reuniran aquesta tarda a Madrid per tractar un augment salarial als funcionaris de cara a l’any que ve i que segons alguns mitjans se situaria al voltant del 3,5%. La proposta s’aplicaria al llarg dels pròxims anys i buscaria repartir l’alt cot de la inflació, que el mes passat es va situar per sobre el 10% (10,2% a Catalunya i 10,5% a Espanya) i que s’espera que tanqui l’any amb un percentatge superior al previst per a tot el 2022. Aquesta i d’altres qüestions, com una possible implantació de la jornada de 35 hores, es podrien posar sobre la taula en una trobada que començarà a dos quarts de cinc de la tarda.

Fonts sindicals, que asseguren que no han rebut cap proposta abans de la reuníó, han recordat que ja van advertir que per arribar a un acord cal “garantir” el poder adquisitiu dels treballadors públic, la qualitat de l’ocupació i la “millora substancial” de les condicions de feina. A més, expliquen que també plantejaran una revisió de l’augment del 2% recollit en els pressupostos del 2022.

Una altra de les reivindicacions sindicals és la implantació de la jornada de 35 hores i la derogació de la llei de racionalització i sostenibilitat, així com un canvi normatiu en matèria d’igualtat, l’estabilització e les plantilles i un pla “urgent” per rejovenir plantilles.