Edició 2191

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de juliol del 2024
Edició 2191

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de juliol del 2024

Reunió entre govern espanyol i sindicats per tractar l’augment salarial als funcionaris de cara al 2023

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El Ministeri d’Hisenda i Funció Pública i els representants sindicals es reuniran aquesta tarda a Madrid per tractar un augment salarial als funcionaris de cara a l’any que ve i que segons alguns mitjans se situaria al voltant del 3,5%. La proposta s’aplicaria al llarg dels pròxims anys i buscaria repartir l’alt cot de la inflació, que el mes passat es va situar per sobre el 10% (10,2% a Catalunya i 10,5% a Espanya) i que s’espera que tanqui l’any amb un percentatge superior al previst per a tot el 2022. Aquesta i d’altres qüestions, com una possible implantació de la jornada de 35 hores, es podrien posar sobre la taula en una trobada que començarà a dos quarts de cinc de la tarda.

Fonts sindicals, que asseguren que no han rebut cap proposta abans de la reuníó, han recordat que ja van advertir que per arribar a un acord cal “garantir” el poder adquisitiu dels treballadors públic, la qualitat de l’ocupació i la “millora substancial” de les condicions de feina. A més, expliquen que també plantejaran una revisió de l’augment del 2% recollit en els pressupostos del 2022.

Publicitat

Una altra de les reivindicacions sindicals és la implantació de la jornada de 35 hores i la derogació de la llei de racionalització i sostenibilitat, així com un canvi normatiu en matèria d’igualtat, l’estabilització e les plantilles i un pla “urgent” per rejovenir plantilles.

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió