Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Raquel Sánchez: “Qui ha trencat el consens i ha variat el seu posicionament és la Generalitat”

ACN Barcelona.-La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha defensat aquest dijous que ha estat el govern de la Generalitat el que “ha trencat l’acord, i el consens, i ha vairat […]

Avatar
Agències 09/09/2021

ACN Barcelona.-La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha defensat aquest dijous que ha estat el govern de la Generalitat el que “ha trencat l’acord, i el consens, i ha vairat el seu posicionament del 2 d’agost” sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat. En una entrevista a ‘El Món a Rac1’, Sánchez ha dit que més enllà de les piulades i expressions públiques del President Pere Aragonès i altres polítics d’ERC, en els últims dies se’ls va fer “arribar aquesta divisió” al sí del Govern i va haver-hi “trucades demanant matisos respecte a l’acord per part de persones de la Generalitat”. “No tothom al Govern manté aquesta postura de trencament, però és evident que no podem avançar”, ha afegit.

La ministra Sánchez ha recordat que el document DORA amb les inversions previstes per AENA té una validesa de 5 anys, del 2022 al 2026, i que si ara no s’aprova la inversió dels 1.700 milions d’euros no es podrà plantejar fins després d’aquest període. “Això no vol dir que no ens obrim a parlar i que la inversió no sigui possible en un futur, però ara per ara, quan falten pocs dies perquè s’hagués d’aprovar el document al consell de ministres, no tenim cap altra opció”, ha dit Sánchez en referència a la suspensió de la inversió. La ministra ha recordat que els 1.700 milions d’euros no sortien dels pressupostos generals de l’Estat, sinó dels d’AENA. Per tant, ha suggerit que si la inversió no es fa en l’ampliació del Prat, no es farà en altres infraestructures públiques. Sánchez ha assegurat que no ha rebut cap trucada del Govern després que ahir anunciés públicament la retirada de la inversió, un element que ha admès que l’ha sorprès. En tot cas, la ministra ha defensat la seva decisió perquè “a ningú se li escapa que la Generalitat ha mostrat un posicionament dèbil, no prou madur, i una divisió que posa en risc l’èxit de la infraestructura”. “Quan s’està governant un país, amb projectes com aquest, no ens podem permetre criaturades, hem de ser seriosos i rigorosos i no podem jugar amb les expectatives del país”, ha afirmat la ministra de Transports. Sánchez ha negat divisions dins del govern espanyol, afirmant que la vicepresidenta Yolanda Díaz i ella estaven d’acord en què la protecció mediambiental havia de ser una part important del projecte. Sánchez ha dit que l’aeroport no és un dels temes a tractar a la taula de diàleg, ja que es tracta en meses diferents, però que, si ho vol, el Govern pot treure el tema. En tot cas, ha dit que “no es donen les condicions per tirar endavant el projecte”.