Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Protecció Civil demana limitar la mobilitat per la presència de tempestes fortes a diversos punts del país

ACN Barcelona.-Protecció Civil ha demanat limitar la mobilitat fins a les vuit del vespre per la presència de tempestes fortes a diversos punts del país. Les pluges abasten moltes comarques, […]

Avatar
Agències 10/09/2021

ACN Barcelona.-Protecció Civil ha demanat limitar la mobilitat fins a les vuit del vespre per la presència de tempestes fortes a diversos punts del país. Les pluges abasten moltes comarques, tant les de l’àmbit central del país com les del litoral, fins al Camp de Tarragona. Es tracta d’episodis de pluja curts, intensos i locals que alhora es mouen amb rapidesa, per la qual cosa provoquen inundacions de baixos o altres complicacions d’aquest tipus de manera molt localitzada a diferents indrets de la geografia catalana. La cap de Guàrdia de Protecció Civil, Montse Font, ha explicat a l’ACN que fins ara hi ha hagut un centenar d’avisos per incidències provocades per l’aigua, cap de consideració.

Font ha alertat que també hi poden haver “augments ràpids” dels cabals de torrents i rieres, i ha explicat que es tracta de tempestes “imprevisibles” que poden afectar qualsevol lloc del país. La zona del Vallès Occidental, a l’entorn de Sabadell, ha estat una de les afectades, però també hi ha hagut incidències al Baix Llobregat, al Moianès, al Bages o a Osona. En aquestes últimes es pot superar “amb facilitat” el llindar dels 30 litres de pluja per metre quadrat en mitja hora. A banda de les inundacions de baixos també hi ha hagut caiguda d’arbres pel fet que les tempestes van acompanyades de vent, així com alguns carrers inundats.Atès que les previsions meteorològiques marquen una remissió de l’episodi cap a les vuit del vespre, Font ha recomanat “evitar desplaçaments” fins a aquella hora si no són imprescindibles.