Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Primavera Sound crea una fundació per treballar per la integració social a partir de la música

ACN Barcelona.-Els responsables del Primavera Sound han creat una fundació que treballarà per la integració social a partir de la música. El nou ens es va constituir a l’octubre i […]

Agències 15/12/2021

ACN Barcelona.-Els responsables del Primavera Sound han creat una fundació que treballarà per la integració social a partir de la música. El nou ens es va constituir a l’octubre i posarà a en funcionament els recursos i la rellevància del festival per “incidir de manera positiva en l’entorn els 365 dies de l’any”. Així, amb l’educació i la divulgació cultural com a base, es pren la música com a eina de transformació social “capaç de generar oportunitats de futur”. La prioritat és que les zones més properes al Parc del Fòrum treguin profit del “retorn social” derivat del festival. Algunes accions del certamen ja s’han encaminat en aquesta direcció, com ara la rehabilitació del teatre La Benéfica de Piloña o la col·laboració amb la Fundació Assís.

En un principi les propostes de la fundació passen per cursos, tallers, xerrades formatives, beques musicals i accés a oportunitats laborals. El col·lectiu de la joventut és un dels primordials per a l’acció de la fundació.Així, i segons ha explicat Cristina Pujol, directora de la Fundació Primavera Sound, està previst iniciar un projecte pilot de la mà de l’Institut Escola de la Mina, on l’alumnat és el “veritable protagonista” i el que “en gran mesura decidirà sobre algunes de les temàtiques a desenvolupar”.