Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Ponsatí assegura que està “mantenint la dignitat” del Parlament Europeu en no anar a declarar al Tribunal Suprem

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – L’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí ha assegurat aquest dilluns que està “mantenint la dignitat” del Parlament Europeu en no anar a declarar al Tribunal Suprem. En declaracions des del seu despatx al Parlament Europeu a Brussel·les, Ponsatí ha dit que ha decidit no comparèixer davant el jutge Pablo Llarena perquè té “coses a fer” al Parlament Europeu. “Llarena té una obsessió per parlar amb mi que jo no comparteixo. És per això que no hi he anat”, ha assegurat, tot subratllant que “l’obsessió” per portar-la a Madrid a “declarar per la força” entra en “conflicte” amb el dret europeu. A més, l’eurodiputada de Junts ha argumentat que ha decidit no comparèixer al Tribunal Suprem perquè no reconeix la competència del tribunal.

“Haurien de fer un curset de dret europeu. Els nivells d’autarquia jurídica són alarmants”, ha dit.

Publicitat

Ponsatí ha comunicat a Llarena que ha de suspendre el procediment contra ella fins que el Parlament Europeu hagi tramitat la demanda de protecció de la seva immunitat, presentada després de la detenció a Barcelona en el seu retorn a Catalunya el mes de març. En un escrit, l’eurodiputada de Junts ha apuntat, segons la jurisprudència de la justícia europea, Llarena ha de “renunciar” a la citació d’aquest dilluns. En el text també subratlla que, en qualsevol cas, el jutge del Tribunal Suprem no és “competent per instruir la causa”.

En l’escrit, Ponsatí també ha recordat a Llarena que en qualsevol cas ell no és el jutge competent per instruir la causa.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió