Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Plaja treu importància a les “diferències” entre ERC i Junts sobre la manifestació de l’ANC: “No passa res”

ACN Barcelona – La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha reconegut aquest dimarts que les “diferències” entre ERC i Junts sobre la manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per […]

Agències 06/09/2022

ACN Barcelona – La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha reconegut aquest dimarts que les “diferències” entre ERC i Junts sobre la manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per la Diada són “una evidència”, però ho ha considerat normal en un executiu de coalició: “No passa res. Passa i passarà en altres temes”, ha indicat durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu. Mentre que els republicans ha marcat distàncies amb la convocatòria en considerar que “és contra els partits i no contra l’Estat”, en paraules del president de la Generalitat, Pere Aragonès, des de Junts s’han afanyat a confirmar les assistències del vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i de diversos consellers.

Plaja ha subratllat que “el Govern serà a la manifestació”, tot i que no ha volgut aclarir si hi haurà cap conseller d’ERC, i ha desitjat que suposi una “mobilització massiva”. Alhora, ha replicat a la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, que la setmana passada va dubtar del compromís d’Aragonès amb la independència pel fet que no assisteixi a la marxa de Barcelona: “La impliacció del president en el projecte independentista no està en dubte, no es pot qüestionar”, ha subratllat.

Per a la Diada, que a banda de la manifestació de l’ANC comptarà amb els actes institucionals clàssics de l’Onze de Setembre, la Generalitat hi ha previst un dispositiu de seguretat com el d’edicions passades i “no es preveu en cap cas que hagi de ser diferent”, ha indicat Plaja, que ha confiat que els actes siguin “tan pacífics i amb un bon desenvolupament com en anys anteriors”.

Sobre les divergències al Govern, ha fet una crida a fer “un esforç per amplificar els punts d’entesa” entre tots els independentistes. “L’objectiu últim i inqüestionable és treballar per fer possible la independència”, ha dit, malgrat les divergències entre partits sobre com aconseguir-ho.