Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

PIMEC creu que la retallada en polítiques actives d’ocupació “atempta” contra una política “estratègica” del país

ACN Barcelona.-PIMEC ha criticat la mesura del govern espanyol de “desafectar” els fons destinats a la Formació Professional per a l’Ocupació per destinar-los al finançament del sistema de prestacions dependent […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Barcelona.-PIMEC ha criticat la mesura del govern espanyol de “desafectar” els fons destinats a la Formació Professional per a l’Ocupació per destinar-los al finançament del sistema de prestacions dependent del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE). La patronal assegura que la mesura suposa una retallada del 55% sobre els fons assignats l’any passat a Catalunya, aproximadament de 215 milions d’euros menys. La confederació considera que la proposta “atempta” contra una de les polítiques “estratègiques” més importants del país, especialment en el moment actual de “desestabilització” del mercat de treball a causa de la crisi del coronavirus.

La patronal ha assegurat que aquest finançament correspon a 2.400 milions d’euros provinents de la quota de formació professional aportada per empreses i treballadors, que constitueixen fons finalistes que es desviaran “a altres finalitats diferents” a les quals correspon.PIMEC ha titllat la decisió “d’improvisada” i ha demanat a l’executiu espanyol valorar altres mesures de finançament alternatives que no carregui “de nou” la responsabilitat sobre les empreses i els treballadors. A més, ha reclamat mantenir les polítiques que permetin donar resposta a les conseqüències de la crisi actual.