Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Part del geriàtric de Palafrugell es reconverteix en unitat de convalescència per acollir 30 pacients amb coronavirus

ACN Palafrugell .-Part del geriàtric de Palafrugell (Baix Empordà) es reconvertirà en una unitat de convalescència per acollir 30 pacients amb coronavirus. Aquesta unitat d’ingressos ocuparà tota la segona planta […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Palafrugell .-Part del geriàtric de Palafrugell (Baix Empordà) es reconvertirà en una unitat de convalescència per acollir 30 pacients amb coronavirus. Aquesta unitat d’ingressos ocuparà tota la segona planta del centre, que es començarà a habilitar a principis de la setmana vinent. Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) han decidit reconvertir part del geriàtric “davant l’emergència sanitària i de manera extraordinària” per poder fer front a ingressos derivats de la covid-19. En paral·lel, dinou dels residents al geriàtric viuran a l’hotel La Vostra Llar de Palamós. Són aquells que tenen més autonomia i no presenten símptomes respiratoris. Actualment, a l’hospital de Palamós hi ha setze pacients ingressats amb la covid-19.

Davant l’emergència sanitària, i per tant, “de manera extraordinària”, els SSIBE han decidit habilitar una unitat de convalescència per a pacients amb coronavirus al Centre Palafrugell Gent Gran. En aquest geriàtric hi ha sis casos sospitosos de residents amb la covid-19, dos més de confirmats i dos més que han mort arran de la malaltia.D’entrada, des del geriàtric s’han traslladat dinou dels residents de Palafrugell Gent Gran a l’hotel La Vostra Llar de Palamós. Són aquells que tenen més autonomia i que no presenten cap símptoma d’insuficiència respiratòria. Segons informen des dels SSIBE, l’hotel s’ha adequat “per garantir en tot moment la seguretat necessària i l’atenció d’aquests residents”.Així, hi haurà serveis professionals d’assistència mèdica (que es farà des de l’atenció primària), serveis de rehabilitació i terapeutes, infermeria i auxiliars d’infermeria. “També s’oferiran els serveis necessaris d’alimentació, bugaderia i neteja que prestarà l’empresa especialitzada del grup SSIBE, Emporhotel”, destaquen en un comunicat.30 places per a ingressosEl trasllat d’aquests residents del geriàtric permetrà que a principis de la setmana vinent la segona planta de Palafrugell Gent Gran s’habiliti com a unitat de convalescència. Tindrà 30 plantes i l’ocuparan aquells positius de coronavirus que requereixin ingrés.”El centre s’està preparant i adaptant per poder atendre amb la seguretat necessària i prestar l’assistència sanitària amb l’equipament, professionals, material i serveis adequats”, subratllen des de SSIBE. En aquests moments, a l’hospital de Palamós hi ha setze pacients ingressats amb la covid-19 i setze més sospitosos de tenir la malaltia (i que estan pendents de rebre els resultats del test). A més, hi ha trenta professionals del SSIBE, tant sanitaris com d’altres empreses del grup, que han donat positius en coronavirus. D’aquests, dos estan ingressats a l’hospital de Palamós. I finalment, el grup té 65 professionals aïllats a casa seva de manera preventiva.