Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Omella, amb motiu de la Diada: “Cal escoltar-nos els uns als altres, en això consisteix el diàleg”

ACN Barcelona.-L’arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, Juan José Omella, ha reflexionat sobre el diàleg en la seva carta dominical prèvia a la Diada. “Cal escoltar-nos […]

Avatar
Agències 05/09/2021

ACN Barcelona.-L’arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, Juan José Omella, ha reflexionat sobre el diàleg en la seva carta dominical prèvia a la Diada. “Cal escoltar-nos els uns als altres, perquè en això consisteix el diàleg”, ha afirmat Omella en una glossa titulada ‘Escoltar-nos per caminar junts’. “Sense una escolta profunda no hi ha interacció ni relacions consistents ni, de bon tros, un diàleg. En moltes esferes de la vida, saber escoltar és un valor fonamental, és un pas previ a intervenir, a proposar, a decidir, a actuar”, ha continuat l’arquebisbe de Barcelona, que considera que “l’escolta respectuosa podria ser la clau per resoldre molts conflictes de la nostra vida privada, social i política”.

“La primera fase d’un projecte en comú és escoltar. Però sovint tenim la sensació que parlem molt, però que escoltem poc”, ha lamentat Omella, que ha recordat la coneguda preocupació del papa Francesc per fomentar “la cultura de l’encontre”, que resumeix dient que és urgent “construir ponts i no murs”. “En molts discursos, el Sant Pare remarca que convé desenvolupar una cultura de l’encontre, no només entre persones, sinó també entre pobles i cultures allunyades”, ha apuntat l’arquebisbe de Barcelona. “Enfront de la societat individualista, destaca la bellesa de la proximitat i de la interacció com a vies de construcció d’una societat alternativa”, ha afegit Omella, que ha fet servir d’exemple un conte oriental en què un savi dona uns valuosos consells a un espòs preocupat.”Benvolguts germans i germanes, que aquesta Diada sigui una veritable jornada d’encontre fraternal cap a una comunió que respecti la diversitat”, ha conclòs el cardenal arquebisbe de Barcelona.