Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Nogueras, sobre la llei espanyola d’habitatge: “Aragonès hauria d’haver defensat un mínim el poc autogovern que tenim”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La diputada al Congrés de Junts Míriam Nogueras ha reclamat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que es faci “respectar” i ha criticat que ERC hagi pactat la nova llei d’habitatge amb l’executiu espanyol. “Aragonès hauria d’haver defensat un mínim el poc autogovern que tenim”, ha dit Nogueras en una roda de premsa a la seu del partit a Barcelona. En aquest sentit, la diputada de Junts considera que la llei espanyola d’habitatge que es votarà dijous envaeix competències de la Generalitat, “incrementa la inseguretat jurídica” dels petits propietaris i no és prou “flexible” en la limitació del preu del lloguer. Tot i això, Nogueras ha assegurat que deixen la porta oberta per negociar “fins al darrer minut”.

Sobre els límits al lloguer, Nogueras ha lamentat que les comunitats autònomes només puguin posar els índexs de referència dels lloguers durant dos anys i que després sigui el govern espanyol qui ho assumeixi. “Estem a favor de poder indexar de manera temporal i ens trobem que la llei espanyola ho fa en clau estructural”, ha afegit.

Publicitat

El text pactat amplia l’abast dels topalls dels contractes de lloguer en zones tensionades, limita les pujades anuals dels lloguers al 3% durant el 2024 i estableix la creació d’un índex per limitar-les a partir de 2025, que sempre serà inferior a l’IPC.

<strong>Competències</strong>

Nogueras ha carregat contra la llei espanyola d’habitatge després que el Tribunal Constitucional tombés la catalana. “El drama és que et tomben la llei, però ells no la fan bé. Ni fan ni deixen fer”, s’ha queixat.

D’altra banda, la diputada de Junts ha avisat que amb la nova llei “no es garanteixen els drets dels petits propietaris ni de les persones vulnerables”, un aspecte que veu clau per Catalunya. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió