Dijous, 9 d'Abril de 2020 - Edició 623
La República

Mor la ballarina i coreògrafa Consol Villaubí, creadora del Ballet Experimental de l’Eixample

ACN Barcelona.-La ballarina, coreògrafa i pedagoga Consol Villaubí (Badalona, 1932) ha mort aquest dimecres, segons ha pogut saber l’ACN. Pionera i primera ballarina de grups d’avantguarda de la dècada del […]

Avatar
Agències 09/10/2019

ACN Barcelona.-La ballarina, coreògrafa i pedagoga Consol Villaubí (Badalona, 1932) ha mort aquest dimecres, segons ha pogut saber l’ACN. Pionera i primera ballarina de grups d’avantguarda de la dècada del 50, va tenir una intensa activitat professional en el teatre, el cinema i la televisió. El 1972 funda el Ballet Experimental de l’Eixample de Barcelona, del qual va ser directora i coreògrafa, amb l’assessorament artístic d’Arnau Puig, cofundador de Dau al Set i parella sentimental. L’acte de comiat serà aquest divendres a les 10.30h al Tanatori de Les Corts de Barcelona.

Va estudiar a l’Institut del Teatre i la Dansa de Barcelona. Posteriorment, després de rebre una beca de l’ajuntament de la seva ciutat natal, continua els seus estudis a l’Institut Coreogràfic del Teatre Nacional de l’Òpera de París. Empren una gira d’intercanvi i investigació coreogràfica a partir de la música i la plàstica i actua a Moscou, Itàlia, Bèlgica, Anglaterra, Suïssa i Nova York. Després s’instal·la a Barcelona, on comença a treballar sobre la investigació coreogràfica.

Relacionats