Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024
Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024

Míriam Ruiz-Ruano guanya el Premi d’Assaig Jove ‘Pensar més’ del Memorial Gabriel Ferrater

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La graduada en filologia catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i professora de literatura comparada Míriam Ruiz-Ruano ha guanyat el primer Premi d’Assaig Jove ‘Pensar més’ – Memorial Gabriel Ferrater per l’obra ‘L’autor que mira de reüll: La tradició a la literatura moderna i postmoderna’. El jurat de la primera edició del premi ha valorat l’estil “volgudament assagístic d’un volum molt ben escrit” que integra diferents capítols amb lectures “diverses, riques, enginyoses i innovadores” sobre les obres canòniques de la literatura catalana i estrangera. Segons el jurat, el treball premiat repassa com escriptors contemporanis han hagut de mirar de reüll el que havien fet els seus predecessors.

Pel jurat el treball de Ruíz-Ruano ofereix propostes i d’enfocaments que converteixen l’assaig en un volum suggestiu per “ser llegit per tota mena de lectors i lectores. “Amb rigor i voluntat divulgativa, s’aborda la influència dels autors antics sobre les obres contemporànies, o del món de la literatura sobre el cinema o els dibuixos animats”, han subratllat.

Publicitat

L’autora, que s’ha presentat al premi sota el pseudònim d’Emma March, rebrà un premi de 6.000 euros i el treball serà editat i publicat per la UAB. El jurat ha comptat amb noms com Salvador Cardús, Marina Garcés o Marta Pessarrodona.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió