Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Més de 1.100 empreses catalanes ofereixen tecnologia, material i capacitat de producció per fer front a la pandèmia

ACN Barcelona.-Un total de 1.160 empreses catalanes ja han ofert la seva tecnologia, material i capacitat de producció per fer front a l’emergència sanitària provocada per la pandèmia de covid-19. […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Barcelona.-Un total de 1.160 empreses catalanes ja han ofert la seva tecnologia, material i capacitat de producció per fer front a l’emergència sanitària provocada per la pandèmia de covid-19. Es tracta d’empreses que s’han registrat en web creat pel Departament d’Empresa i Coneixement que recull ofertes i demandes i posa en contacte les empreses. L’objectiu és proveir de material el sistema sanitari i que la indústria catalana compti amb el material de protecció necessari per poder desenvolupar la seva activitat amb seguretat. També recull iniciatives de teletreball, impressió 3D i altres eines innovadores que permetin fer front a la crisi sanitària amb noves tecnologies i metodologies empresarials.

L’agència per a la competitivitat de l’empresa del Govern, Acció, ja ha validat més de 600 empreses catalanes que s’han registrat des que es va posar en marxa la setmana passada. Les empreses poden oferir les seves capacitats al web http://accio.gencat.cat/marketplace-covid19, mentre que també hi poden accedir les que tinguin demandes en aquest àmbit. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del reforç dels canals telemàtics per garantir l’atenció a les empreses tot i la situació causada pel coronavirus. En aquest sentit, per exemple, Acció ha elaborat un mapa interactiu que permet conèixer l’estat de les fronteres en termes de transport terrestre, aeri i marítim, ja que la crisi sanitària ha obligat a gran part dels països a prendre mesures per reduir el nombre d’infectats. Una d’aquestes mesures ha estat la de restricció de la mobilitat, sigui de passatgers o mercaderies.A més, s’ha reforçat tecnològicament la capacitat dels serveis de videoconferències i els xats en temps real per tal que les empreses puguin continuar treballant els seus projectes en els àmbits de la internacionalització o la innovació empresarial.