Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

López (PSC) impulsa un informe a l’Eurocambra que reclama “mecanismes coercitius que funcionin” contra la contaminació

ACN Brussel·les.-L’eurodiputat del PSC Javi López ha impulsat un informe a l’Eurocambra que reclama “mecanismes coercitius que funcionin” per protegir la qualitat de l’aire a la Unió Europea. López, ponent […]

Avatar
Agències 23/03/2021

ACN Brussel·les.-L’eurodiputat del PSC Javi López ha impulsat un informe a l’Eurocambra que reclama “mecanismes coercitius que funcionin” per protegir la qualitat de l’aire a la Unió Europea. López, ponent de l’informe que es vota aquest dimecres, considera “incomprensible” que el Partit Popular Europeu pugui votar en contra d’un text que també reclama elevar els estàndards europeus de qualitat de l’aire, actualment inferiors als fixats per l’Organització Mundial de la Salut. “Hi ha coses que tenen a veure amb la ciència i que hauríem de ser capaços de deixar fora del debat polític”, ha assegurat.

L’informe, que es preveu que s’aprovi amb el suport dels socialistes europeus, els liberals de Renovar Europa, els Verds/ALE i l’Esquerra Unitària Europea, va tenir el vot en contra en comissió dels populars europeus i la ultradreta.El text, que trasllada l’opinió de l’Eurocambra a la Comissió Europea perquè la tingui en compte en la directiva que ha de presentar el 2022, reclama elevar els estàndards europeus de qualitat de l’aire i “mesures coercitives més eficaces” contra les administracions que són responsables de la contaminació. Així, López ha dit en una roda de premsa que l’informe també busca millorar l’aplicació de les normes de qualitat de l’aire. Actualment, l’executiu comunitari té oberts una trentena de processos d’infracció a una vintena de països per contaminació, dos d’ells a Espanya per la pol·lució a Barcelona i Madrid.