Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

L’OCDE avisa que “el compliment estricte” el 2023 de les actuals regles fiscals pot fer “descarrilar la recuperació”

ACN Brussel·les.-L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) avisa que “el compliment estricte” de les actuals regles fiscals europees a partir del 2023 pot fer “descarrilar la […]

Avatar
Agències 10/09/2021

ACN Brussel·les.-L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) avisa que “el compliment estricte” de les actuals regles fiscals europees a partir del 2023 pot fer “descarrilar la recuperació”. En un informe que analitza la situació econòmica de l’eurozona, l’OCDE alerta que les actuals normes, que estableixen un objectiu de deute del 60% i de dèficit del 3%, són “massa complexes” i “no prevenen una política fiscal procíclica”. Amb els ministres de Finances europeus encetant el debat sobre la revisió de les regles fiscals, suspeses aquest any i el que ve, l’informe de l’OCDE insta a “millorar” el marc fiscal europeu i a crear “ràpidament” noves eines fiscals per fer front a les crisis.

D’altra banda, l’OCDE insta a fer els mercats de treball de l’eurozona “més resilients” i a avançar en la unió bancària per evitar la “fragmentació financera i divergència econòmica”. A més, l’informe subratlla la necessitat d’incrementar la integració fiscal de la zona euro i de reduir la dependència en els bancs dels mercats.