Edició 2049

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de març del 2024
Edició 2049

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de març del 2024

Lloret: “Volem que es gaudeixin els concerts, no ens importa si al final passen 100.000 o 120.000 persones pel MMVV”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El director artístic del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), Marc Lloret, ha assegurat aquest dimecres que l’organització de la fira musical espera que hi assisteixi “tanta gent com càpiga als espais”, que “gaudeixin dels concerts” i que no els “importa” si al final del certamen hi ha passat “100.000 o 120.000 persones”. En una entrevista amb l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Lloret ha subratllat que la 34a edició serà “semblant” a la de 2019 “sense gaire condicionants externs”. Després de la pandèmia, Lloret ha aplaudit que es puguin recuperar escenaris així com els grups que tenen “més capacitat de convocatòria i vocació més festiva”. “Esperem que a banda de amb normalitat sigui una gran edició”, ha sostingut.

Durant l’entrevista, Lloret ha recordat que la vocació de l’organització és programar un mercat que sigui “molt útil pels programadors” al mateix moment que en pugui gaudir el públic general. “Intentem posar eines perquè la gent i els professionals puguin treure’n el màxim profit i gaudir-ne”, ha explicat.

Publicitat

A pocs dies per l’inici de la nova edició, Lloret ha celebrat que la ciutat de Vic es torni a omplir de gent i que es tornin a fer concerts al carrer. Ha aplaudit que el públic de Vic i la ciutadania “gaudeixi” i “confiï” en el mercat.

Pel que fa a la 34a edició ha apuntat que és “una edició més”. Tot i això, ha defensat que seguir impulsant el MMVV “no és poca cosa” sinó que requereix “molta feina”. Així, ha tret pit de la feina feta i ha afirmat que fer possible la iniciativa ja és un gran “èxit”. Amb tot, s’ha mostrat preocupat pel panorama de crisi econòmica que els experts pronostiquen, encara que ha apuntat que el sector musical fa temps que pateix diverses crisi.

<strong>El MMVV recupera la normalitat amb desenes d’estrenes i talent emergent</strong>

La 34a edició del 34è Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) se celebrarà del 14 al 17 de setembre a la capital d’Osona. Núria Graham inaugurarà la fira musical amb la presentació del seu nou disc, ‘Cyclamen’. Enguany es recupera l’essència del MMVV en la parcel·la professional i en l’oferta de concerts, amb música als escenaris habituals d’abans de la pandèmia i nous espais d’exhibició als carrers i places de la ciutat.

Les estrenes d’àlbums d’artistes coneguts (Miquel Serra, Ernest Crusats, Sra. Tomasa, Chicuelo, etc.) són una part de la cinquantena d’apostes de la direcció, amb molts artistes incipients (i majoria de dones) que tindran la seva oportunitat d’establir vincles professionals i mostrar la seva música. França serà el país convidat, amb 4 bandes i 20 convidats a la fira professional.

El 2022 arriba amb una edició completament presencial, després d’una digital al 2020 i d’una híbrida al 2021. Amb 57 concerts de 55 grups i artistes i la perspectiva de l’assistència de més de 700 professionals de la indústria musical, el Mercat tindrà presència a tota la ciutat.

En cap de setmana, i com sempre, a la Plaça Major i a la del Sucre hi haurà concerts més massius. Els protagonistes seran enguany Blaumut, Maruja Limon, Lal’Ba, Pupil·les, i Delafé y ls Flores Azules (Plaça Major) i Roba Estesa, 31FAM, Stay Homas i Auxili (Plaça del Sucre).

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió