Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

L’incendi de les Gavarres revifa fora del perímetre

ACN Barcelona – L’incendi forestal de les Gavarres ha revifat fora del perímetre marcat pels Bombers. El cos, que des del capvespre havia anat reduint les dotacions fins a 14 […]

Agències 12/08/2022

ACN Barcelona – L’incendi forestal de les Gavarres ha revifat fora del perímetre marcat pels Bombers. El cos, que des del capvespre havia anat reduint les dotacions fins a 14 unitats, ha decidit augmentar-les ara fins a 16. A un quart de deu del vespre els Bombers estaven resseguint el perímetre de l’incendi, refredant la zona cremada i contenint els focus secundaris, però una hora després el foc ha revifat, amb flames en descendent i d’intensitat mitjana.

L’incendi, provocat per un llamp, ha començat a quarts de sis de la tarda al Puig d’en Batet, situat entre el castell de Sant Miquel i el santuari d’Els Àngels. Els Bombers han desplegat ràpidament efectius per contenir-lo i hi han enviat fins a 24 dotacions, cinc de les quals, aèries.

Durant la tarda les flames han obligat a evacuar una parella que viu en una masia propera, que ha marxat del lloc amb el seu vehicle.

Segons els Agents Rurals el foc ha afectat una superfície provisional de 0,3 hectàrees; totes, de massa forestal.

Per indicació dels Bombers, i per facilitar les tasques d’extinció, els Mossos han tallat la carretera GIV-6703, que és la que creua part del massís des de la Creueta fins a Madremanya (Gironès).