Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

L’Hospital de la Santa Creu de Jesús posa en marxa el nou accelerador lineal

ACN Tortosa.-L’Hospital de la Santa Creu de Jesús (Baix Ebre) ha posat en marxa el nou accelerador lineal per a tractaments oncològics. Es tracta d’un aparell que permetrà realitzar qualsevol […]

Agències 19/07/2021

ACN Tortosa.-L’Hospital de la Santa Creu de Jesús (Baix Ebre) ha posat en marxa el nou accelerador lineal per a tractaments oncològics. Es tracta d’un aparell que permetrà realitzar qualsevol de les tècniques existents de la radioteràpia, incloses les més innovadores. Així, es podran fer tractaments guiats per la imatge i l’arcoteràpia volumètrica modulada, que localitza en tot moment on es troba el tumor i permet adaptar cada sessió. La substitució de l’aparell va iniciar-se al febrer i durant els últims mesos s’han fet les proves de calibratge. Amb aquest equipament, el centre hospitalari tornarà a atendre als pacients oncològics de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre, que s’havien de desplaçar a l’Hospital Sant Joan de Reus.

Properament, està previst que s’instal·li un accelerador lineal idèntic a l’Hospital de Reus, amb la voluntat que en un futur es puguin intercanviar tecnologia i pacients. La gerent de la regió sanitària Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha apuntat que “l’aparell permetrà millorar els recursos sanitaris i la qualitat de vida de les persones”.