Edició 2186

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de juliol del 2024
Edició 2186

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de juliol del 2024

L’exencarregat de neteja d’un escorxador de Vic s’enfronta a una multa de 7.200 euros per assetjament sexual

|

- Publicitat -

ACN Vic – El ministeri fiscal acusa un encarregat de la neteja de l’empresa GCT Plus, que té contractada l’escorxador Esfosa de Vic, de dos delictes d’assetjament sexual a dues treballadores del torn de nit. El cas, que arriba a judici aquest dijous, parteix de la denúncia de dues dones que asseguraven haver patit tot tipus de comentaris vexatoris i de caràcter sexual aprofitant que tenia un càrrec de responsabilitat. També denunciaven que feia molts anys que venien patint-ho en silenci, fins i tot amenaces, i que no s’havien atrevit a fer-ho públic per por. Ara la Fiscalia li demana una multa de 7.200 euros i un ordre d’allunyament perquè no es pugui acostar a les denunciants durant tres anys.

Segons l’escrit amb les conclusions provisionals de fiscalia al qual ha tingut accés l’ACN, el ministeri detalla que l’acusat va tenir comportaments vexatoris cap a les treballadores denunciants des del febrer del 2016 en endavant. Considera que va aprofitar-se de la seva situació de superioritat laboral i detalla dues situacions concretes. En la primera, explica que va dirigir-se a una treballadora de la neteja del torn de nit amb comentaris com “ets tan puta com totes les dones i et follaré i si no faré que et facin fora’ o “aquí mano jo i si jo dic que s’ha de follar doncs s’ha de follar”. Uns comentaris que hauria proferit després que ella es negués a fer-li un petó.

Publicitat

L’altre fet denunciat, també recollit als escrits,  va succeir en “nombroses ocasions”.  Situa l’acusat entrant al vestuari de dones quan la denunciant s’estava dutxant.  A banda de demanar-li un petó, també li va dir que es deixés veure despullada i fins i tot va demanar-li mantenir relacions sexuals. La dona s’hi va negar en totes les ocasions i ell va reaccionar amb comentaris com “et juro per la meva mare que, si no folles amb mi, t’acomiado”.

Per tot plegat, la fiscal li imputa dos delictes d’assetjament sexual i descarta que hi hagi cap circumstància que modifiqui la seva responsabilitat criminal com a autor d’aquests fets. En aquest sentit, demana una multa de 7.200 euros per tots dos delictes així com un ordre d’allunyament perquè no pugui acostar-se a les denunciants a menys de 500 metres d’on estiguin durant tres anys.

<strong>Les dones van denunciar que portaven anys patint-ho en silenci</strong>

El setembre del 2020, un grup de dones amb el suport del sindicat COS van denunciar públicament el cas a una plaça de Vic. El presumpte autor era un encarregat que portava molts anys treballant en aquesta empresa i, segones les dones, ho feia amb tota impunitat. Entre elles hi havia les dues treballadores que ho han portat a la justícia si bé asseguraven que hi havia altres víctimes que no han seguit aquest camí. Afirmaven que havien estat patint aquesta situació en silenci per por a perdre la feina i a les amenaces que asseguren que rebien per part d’aquest encarregat. I que no havia estat fins llavors que havien tingut la força per denunciar-ho públicament. Segons van explicar, l’home escollia les víctimes que tenien una situació vulnerable,  amb una família a mantenir i amb “por a perdre la feina”.

Arran de la denúncia, l’empresa de neteja, GCT Plus Faciliy Services va acomiadar-lo uns dies més tard. Aquest dijous, se celebrarà el judici al jutjat penal número 3 de Manresa. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió