ACN Brussel·les – La inflació va caure a l’agost després d’un lleuger repunt al juliol (2,6%) i se situa en el 2,2%. Aquesta xifra es deu en major part a dos components. D’una banda, els serveis han influït com un dels components de creixement de la inflació, ja que s’han encarit un 4,2%. Tanmateix, aquest augment s’ha vist contrarestat pels preus de l’energia, que han patit una davallada del 3%. La inflació del 2,2% s’acosta a l’objectiu fixat pel Banc Central Europeu (BCE) d’assolir una inflació voltant a un 2%. De moment, el BCE ha optat per continuar rebaixant els tipus d’interès aquest setembre després d’haver-los congelat a mitjans de juliol.
Al mateix temps, la institució monetària preveu que la inflació interanual s’haurà encarit, al 2024, un 2,5% de mitjana. De cara els dos anys següents, l’entitat pronostica que la taxa es reduirà fins al 2,2% al 2025 i a l’1,9% al 2026. D’aquesta manera es faria efectiu el seu objectiu.
<strong>Dades per països</strong>
Pel que fa a Espanya, la taxa se situa en el 2,4%, una xifra propera a la mitjana europea i en la que també se situen països com Àustria (2,4%) o França (2,2%). En el cas espanyol a més a més, no hi ha variacions respecte el mes de juliol (2,4%). Contràriament, d’entre els països que ocupen els extrems de les dades d’inflació hi ha Itàlia (1,2%) i Bèlgica (4,3%).