Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Les violències quotidianes protagonitzen la nova mostra del Mutuo Centro de Arte de Barcelona

ACN ACN Barcelona.-La galeria Mutuo Centro de Arte de Barcelona acull fins al 30 de setembre l’exposició ‘730 hores de violència’ de Domestic Data Streamers, un col·lectiu format per una […]

Avatar
Agències 10/09/2021

ACN ACN Barcelona.-La galeria Mutuo Centro de Arte de Barcelona acull fins al 30 de setembre l’exposició ‘730 hores de violència’ de Domestic Data Streamers, un col·lectiu format per una vintena de professionals de diverses disciplines. La mostra se centra en la violència amagada o poc visible a través de l’anàlisi de dades i la seva traducció. ‘730 hores de violència’ recull peces digitals i analògiques per explicar històries humanes amb la intenció d’obrir un debat sobre la violència i ser un termòmetre d’opinió del públic. S’aborden vuit tipus de violències, algunes relacionades també amb el món digital, com la lenta, el ciberbullying, les fronteres de vidre, de les dades, els filtres de les xarxes, la falta d’oportunitats dins les ciutats, entre d’altres.

‘730 hores de violència’ aborda dos eixos principals que s’engloben des de l’àmbit públic fins l’àmbit digital, les violències individuals i autoexercides “fins les que ens afecten col·lectivament”, segons ha exposat Handenawer. L’exposició compta amb un espai físic que estarà obert al públic durant 730 hores i un espai digital on s’hi recollirà la interacció del públic. Handenawer reflexiona sobre aquest tema i afirma que ja és hora de que hi hagi una conversa “real” amb els espectadors. Durant el recorregut de la mostra, hi haurà sis moments en els quals el públic podrà contestar a sis preguntes diferents entorn la violència. Un exemple d’aquestes qüestions és respondre en quin ha sigut el primer moment on l’usuari ha experimentat violència. Les preguntes es contestaran mitjançant un Codi QR i les respostes s’imprimiran físicament a través d’unes impressores tèrmiques que formen part de la instal·lació. Les dades seran analitzades i s’obtindrà una visió col·lectiva sobre el que es percep com a violència actualment. Els resultats també es presentaran el 2 d’octubre, Dia Internacional de la No Violència. Els creadors de la mostra proposen un recorregut a través de la recerca i interpretació d’aquestes dades en diferents entorns de la societat actual: “utilitzem les dades com a referència per avançar”, ha explicat aquest matí un dels seus creadors, Pau Garcia. Segons Handenawer, aspiren a fer-la per “més pobles de Catalunya i que internacionalment es pugui portar a Londres o Nova York per veure com la percepció de la violència canvia”. Compten amb la col·laboració de Sara Pérez Rodríguez de Castro, que els ha ajudat amb “el bagatge i viatge filosòfic”, tal com ha explicat Marta Handenawer, membre del projecte.Domestic Data Streamers tenen seu a la ciutat catalana, però els seus projectes han rodat per més de 22 països per tal de remoure consciències amb el seu art. ‘Homo ludens’ al Caixa Forum, ‘Feminista havies de ser’ al Palau Rober o ‘Memorial dels sense sostre’ són els títols d’alguns de les seves obres.