Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Les terrasses de cinc places de Gràcia hauran de tancar una hora abans però podran tenir més taules

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona avançarà el tancament de les terrasses de cinc places de Gràcia per reduir el soroll a les nits. D’abril a octubre, les terrasses de […]

Agències 09/08/2022

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona avançarà el tancament de les terrasses de cinc places de Gràcia per reduir el soroll a les nits. D’abril a octubre, les terrasses de les places de Sol, Vila de Gràcia, Virreina, Diamant i Revolució hauran de tancar a les 23 h de diumenge a dijous i a les 24 h els divendres, dissabtes i vigílies de festiu. D’octubre a abril, només s’avançarà el tancament a les 24 h els divendres, dissabtes i vigílies de festiu. El regidor Eloi Badia ha explicat que, per compensar aquesta mesura, les terrasses de les places de Sol, de la Vila i Diamant podran afegir dues taules des de les 20 h fins que tanquin els dies en què es redueixi l’horari i a Revolució, els establiments podran sumar-ne una en tot l’horari d’obertura.

Les mesures entraran en vigor quan se superin tots els tràmits administratius. Badia ha defensat que la reducció d’horari de les terrasses és una mesura “jurídicament sòlida” i confia que no hi hagi problemes per tirar-la endavant, tot i que el Gremi de Restauració de Barcelona va criticar-la quan es va anunciar la setmana passada en altres punts de la ciutat, com al carrer d’Enric Granados.

El regidor ha assegurat que es tracta d’una mesura “quirúrgica” i no “generalitzada” a la ciutat i ha ofert diàleg al gremi per “fer els ajustos que siguin necessaris” però sense renunciar a l’objectiu de garantir el descans dels veïns, ha dit.