Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Les famílies d’alumnes celebren la retirada de la mascareta però denuncien que encara queden restriccions

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (AFFAC) han celebrat la retirada de la mascareta en interiors després de Setmana Santa anunciada aquest dimecres pel govern estatal, però han lamentat que la mesura arriba tard. La presidenta de l’entitat, Belén Tascón, ha indicat en declaracions a l’ACN que les escoles han hagut d’esperar la resta de la societat, quan hi comença a haver evidència científica sòlida segons la qual nens i adolescents contagien menys o que fins i tot posa en qüestió que la mascareta hagi impedit contagis en l’àmbit escolar. Alhora, Tascón alerta de les “implicacions pedagògiques” de la mesura, com la “barrera” que suposa per als nens en edat d’aprendre la lectoescriptura.

“És una bona notícia, però per altra banda continuem veient que les restriccions han estat més dures a les escoles que a la resta de la societat”, ha considerat Tascón, que ha posat de manifest, per exemple, que els nens de P3 encara no s’han relacionat amb adults sense mascareta fora de l’àmbit familiar.

Publicitat

Alhora, la presidenta de l’AFFAC ha lamentat que la visió de la pandèmia, i el seu control, continua essent “adultocèntrica”, i ha posat com a exemple el fet que es mantenen restriccions a les escoles com els grups bombolla, quan “pots anar a un restaurant i ajuntar-te en una taula amb trenta o quaranta persones”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió