Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Les estacions de nòrdic catalanes venen gairebé 50.000 forfets, una quarta part menys que en temporades anteriors

|

- Publicitat -

ACN La Seu d’Urgell – Les estacions d’esquí nòrdic de Catalunya han venut 49.441 forfets durant la temporada d’hivern, tant per fer esquí com raquetes o altres activitats, com ara skijoring, esquí de muntanya o trineus. La xifra suposa una disminució del 27% d’usuaris respecte a l’any anterior i d’un 25% en comparació a la temporada anterior a la pandèmia. Des de Tot Nòrdic han recordat que no els circuits no van poder obrir ni pel pont de la Puríssima ni per les festes de Nadal i que la pujada de temperatures va obligar a tancar la temporada el 16 de març de manera “molt precipitada”. Així, s’ha registrat un descens de totes les tipologies de visitants menys la de grups escolars, que ha augmentat un 5% i ha passat a ser el client principal d’aquestes estacions.

Les vendes de forfets de temporada han baixat un 12% respecte a l’any anterior. A més, els de raquetes ho han fet un 38% i el d’esquí de dia un 51%. De fet, la manca de neu per la Puríssima, Nadal i Reis ha perjudicat “molt” les estacions segons han assenyalat des de Tot Nòrdic en un comunicat i consideren que aquesta ha estat la causa de la “gran davallada” de la venda de forfets de clients particulars, tant pel que fa a esquí com raquetes.

Publicitat

Cal tenir en compte que la primera nevada no va arribar a les estacions fins a mitjans de gener i que tot i que hi va haver una altra el 22 de febrer, l’augment posterior de les temperatures va fer impossible assolir un “bon final de temporada”. Així, si la mitjana de dies oberts a les estacions els últims 13 anys és de 70 dies, la temporada 22-23 hi ha hagut una mitjana de 47 dies oberts, fet que representa un descens de pràcticament el 50%.

Pel que fa als grups escolars, aquests han pogut mantenir l’activitat gràcies al fet que algunes estacions tenen la possibilitat de produir neu, a més de l’esforç per moure grups a les instal·lacions innivades, fins i tot a la Catalunya del Nord. Des de Tot Nòrdic creuen que cal apostar per tenir activitat a les estacions tot l’any, adequar les infraestructures, crear nous productes i aprofitar els visitants de l’hivern per fidelitzar-los tot l’any.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió