Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Les dones guanyen pes en posicions entremitges del sector TIC però es manté una bretxa “important” en els alts càrrecs

ACN Barcelona.-Les dones guanyen pes en posicions entremitges d’empreses del sector tecnològic, segons una conferència sobre el talent en el sector tecnològic organitzada per HAYS Technology i el Cercle Tecnològic […]

Avatar
Agències 08/09/2021

ACN Barcelona.-Les dones guanyen pes en posicions entremitges d’empreses del sector tecnològic, segons una conferència sobre el talent en el sector tecnològic organitzada per HAYS Technology i el Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno). La majoria de dones del sector estan en àrees d’aplicacions i màrqueting en línia, mentre que els homes treballen en àrees de programació i desenvolupament. “La bretxa és molt important en les posicions d’alts càrrecs”, reconeix la ‘Team Manager’ d’HAYS, Selena Sabiote. Per altra banda, un 45% de les dones que deixen la feina ho fan pel naixement d’algun fill, una xifra que cau fins al 25% en el cas dels homes. Els motius d’abandonament laboral d’aquests són també la salut pròpia (19%) o l’emprenedoria (17%).

Les dades d’HAYS evidencien una igualtat salarial en posicions d’especialistes i de càrrecs entremitjos. Tot i això, hi ha una bretxa salarial del 20% entre els homes i les dones amb sous entre 51.000 i 80.000 euros anuals. Així mateix, la gran majoria dels directius, un 80%, són homes, davant un 20% de dones. De totes maneres, la majoria de professionals del sector tecnològic, un 72%, assegura que els homes i les dones reben la mateixa compensació per la feina realitzada. Aquesta dada contrasta amb la realitat ja que, si es pregunta a escala general no sembla que hi hagi desigualtat, mentre que si es pregunta a escala individual sorgeixen desavinences entre els salaris dels homes i les dones.Les dades també evidencien les diferències pel que fa a l’abandonament de la carrera professional. Un 46% de les dones ha deixat la feina en algun moment, en comparació amb el 38% dels homes. En el cas de les dones, el principal motiu és el naixement d’un fill, amb un 45%. En el cas dels homes, el percentatge es redueix al 25%, mentre que també deixen la feina per salut o emprenedoria. Per revertir aquesta situació, HAYS ha proposat la implementació de polítiques de retenció de talent i igualtat salarial, no només entre gèneres sinó també respecte al preu de mercat. En aquest context, la ‘Team Manager’ de l’empresa ha assegurat que la irrupció del teletreball pot facilitar la reincorporació de la dona al mercat de treball. El naixement d’un fill és un dels principals motius d’abandonament de la carrera professional i precisament el teletreball “ajuda molt” a la conciliació. En qualsevol cas, la possibilitat de treballar a distància ha pres importància en el sector. “Qui més teletreball permeti als empleats tindrà als millors professionals”, ha resumit Sabiote.