Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Les associacions i les fundacions podran reunir-se i adoptar acords per videoconferència durant l’estat d’alarma

ACN Barcelona.-El departament de Justícia ha facultat les associacions i les fundacions perquè puguin reunir-se i adoptar acords per videoconferència, encara que no estigui previst en els seus estatuts. Es […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Barcelona.-El departament de Justícia ha facultat les associacions i les fundacions perquè puguin reunir-se i adoptar acords per videoconferència, encara que no estigui previst en els seus estatuts. Es tracta d’una mesura recollida en un decret llei i aplicable durant l’estat d’alarma, atès que la Generalitat té competències exclusives en dret civil. A més, la norma suspèn temporalment la presentació obligatòria dels comptes anuals i altres documents i marca que els terminis legals començaran a comptar a partir de la data de la finalització de l’estat d’alarma. Respecte reunions dels òrgans col·legiats, recull que si ja havien estat convocades abans de la declaració, es podran ajornar o modificar.

A banda, el nou decret llei aplica un règim similar per a les juntes de propietaris de les comunitats en règim de propietat horitzontal pel que fa a la suspensió de terminis, la celebració de reunions i l’adopció d’acords.L’objectiu de la nova regulació és, segons Justícia, “salvaguardar els interessos de les associacions i fundacions en la situació extraordinària provocada per la declaració de l’estat d’alarma”.