Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

L’Audiència de Palma revoca l’article 100.2 a Urdangarin que li permetia anar a casa cada dues setmanes

ACN Barcelona.-L’Audiència de Palma ha revocat l’aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari a Iñaki Urdangarin que li permetia anar dos caps de setmana al mes al seu domicili. El […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Barcelona.-L’Audiència de Palma ha revocat l’aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari a Iñaki Urdangarin que li permetia anar dos caps de setmana al mes al seu domicili. El passat 5 de març el jutjat de vigilància penitenciària de Valladolid va decidir mantenir Urdangarin en segon grau però també aplicar-li el “principi de flexibilitat” de l’article 100.2, a més de les sortides ja aprovades al setembre en aplicació de l’article 117. D’aquesta manera, el jutjat estimava parcialment el recurs del marit de Cristina de Borbó i cunyat de Felip VI, amb l’oposició de la fiscalia. A més, el jutjat va rebutjar la petició d’Urgandarin de poder-se desplaçar excepcionalment durant les sortides o permisos fins on viuen la seva dona i els seus fills.

El jutjat justificava permetre a Urdangarin dues sortides de cap de setmana al mes per “l’excepcionalitat” de la situació d’aïllament imposada i per la “impossibilitat” d’implementar un programa especial de tractament que no pot executar-se d’una altra manera.Ara, dos dels tres magistrats de l’Audiència de Palma han donat la raó a la fiscalia, i s’ha paralitzat l’aplicació d’aquest permís, que encara no havia començat. La decisió no es pot recórrer.