Edició 2183

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de juliol del 2024
Edició 2183

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de juliol del 2024

L’Audiència de Girona jutja un acusat que afronta 8 anys de presó per abusar d’una amiga mentre dormia tornant de festa

|

- Publicitat -

ACN Girona – L’Audiència de Girona ha jutjat aquest dimecres un acusat que s’enfronta a 8 anys de presó per abusar sexualment d’una amiga “de tota la vida” mentre dormia tornant de festa. La fiscalia sosté que els fets van passar la matinada del 14 de setembre del 2019 en un pis d’estudiants de Girona on acusat i víctima, i alguns amics, van anar a dormir després d’haver anat a les festes d’Aiguaviva. Segons l’acusació, el processat va fer tocaments a la noia i li va introduir els dits a la vagina. La víctima ha declarat a porta tancada. L’acusat ha negat els fets i ha assegurat que “no va passar res”. La defensa demana l’absolució. El judici ha quedat vist per a sentència.

Segons recull l’escrit d’acusació de la fiscalia, la nit del 13 de setembre del 2019 víctima i acusat van estar sopant, amb uns amics, en un pis situat al carrer Emili Grahit de Girona. Havent sopat, se’n van anar tots junts cap a les festes d’Aiguaviva. Tant al pis com al concert, exposa l’acusació pública, tots dos van estar bevent alcohol.

Publicitat

Cap a les cinc de la matinada, ja del dia 14 de setembre, cinc dels joves van tornar cap a Girona per dormir. Un cop al pis, una noia va anar a dormir a una habitació on hi havia un llit individual, dos joves més que eren parella van anar a una altra habitació i la víctima i l’acusat van anar a la del processat. Allà, el jove li va deixar un pijama a la noia i van anar a dormir.

La fiscalia sosté que, quan la noia es va adormir i estava afectada pel consum d’alcohol, l’acusat li va fer tocaments als pits i li va introduir els dits a la vagina. Va ser aleshores quan la víctima es va despertar i, segons l’escrit d’acusació, va fer un moviment brusc i li va dir “prou” al processat, que es va aturar.

La víctima ha declarat a porta tancada. Els seus pares han explicat que el migdia del dia 14 tenien un dinar familiar i que, ja d’entrada, els va sorprendre que la filla els hi digués tan aviat que anava cap allà perquè havia sortit de festa i no esperaven que arribés fins al migdia. Un cop al dinar, la mare ha explicat que va notar que la seva filla buscava per dir-li alguna cosa, fins que li va demanar que l’acompanyés al lavabo. Aquí va ser on li va dir que el seu amic havia “abusat d’ella”.

L’acusat, que ha declarat al final del judici, ha negat les acusacions. Segons ha explicat, durant la nit es va despertar un cop perquè tenia molèsties a l’estómac, va veure que la seva amiga estava dormint i ell també ho va continuar fent. Cap a les deu del matí, quan es van despertar, va notar que la noia estava “enfadada” i la va acompanyar al portal.

“Allà li vaig preguntar què li passava i em va dir que a la nit havia begut molt i que no sabia si ens havíem masturbat. Li vaig dir que estigués tranquil·la i que no havia passat res perquè no va passar absolutament res”, ha declarat. El processat atribueix la denúncia a que la víctima tenia “ansietat” perquè no era capaç de recordar què havia fet aquella nit.

La fiscalia l’acusa d’un delicte d’abús sexual i demana 8 anys de presó, 10 anys de llibertat vigilada i que no es pugui apropar a la víctima ni comunicar-se amb ella durant 10 anys. En concepte de responsabilitat civil, vol que l’acusat indemnitzi la víctima amb 20.000 euros.

La defensa, encapçalada pel lletrat Carles Monguilod, sol·licita l’absolució. A l’informe, Monguilod ha apuntat que l’única prova que sustenta l’acusació és la declaració de la “presumpta víctima” i que, a més, no ha estat persistent al llarg del procés perquè no tenia clar si l’havia penetrat amb els dits o amb el penis.

La defensa també al·lega que els informes de toxicologia tampoc poden apuntalar una condemna perquè, tot i localitzar ADN del processat a la roba interior de la víctima, es tracta d’un “arrossegament cel·lular” que podria ser compatible, exposa, amb haver dormit amb el pijama ja utilitzat prèviament del processat.

El judici ha quedat vist per a sentència.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió