Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

L’ATM decreta suspendre el pagament del transport públic per les activitats i els serveis essencials

ACN Barcelona.-El consell d’administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l’àrea de Barcelona ha aprovat aquest dimarts la suspensió temporal del pagament de les tarifes del transport públic per […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Barcelona.-El consell d’administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l’àrea de Barcelona ha aprovat aquest dimarts la suspensió temporal del pagament de les tarifes del transport públic per aquelles persones autoritzades a desplaçar-se per realitzar activitats i serveis essencials. La mesura, consensuada amb les administracions consorciades, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), es posarà en marxa aquest dijous 2 d’abril i s’allargarà fins al pròxim dijous 9 d’abril. Segons ha explicat l’ATM a través d’un comunicat, es tracta d'”un acte de reconeixement a les tasques crucials en situacions d’emergència”.

Els mecanismes per aplicar aquesta gratuïtat es concretaran aquest mateix dimecres en una reunió amb tots els operadors implicats. Segons ha detallat l’ATM, la mesura inclourà el transport ferroviari (Metro, TMB, FGC, Tram i Rodalies) i els autobusos (busos TMB, bus metropolità de gestió indirecta AMB, els de la Direcció General de Transports i Mobilitat i els dels municipis adscrits a l’AMTU).Tal com apunta l’ATM, el volum de demanda durant els pròxims dies serà previsiblement “molt similar o fins i tot inferior al que ja es ve experimentant els darrers dies, amb reduccions generals d’un 90% respecte a l’habitual”. Igualment, els Mossos d’Esquadra i els policies locals vetllaran perquè els desplaçaments siguin efectuats per aquelles persones que estan autoritzades, tal com assegura l’ATM. Finalment, si es detectés que la mesura implica un augment de la mobilitat no essencial, s’activarien els mecanismes per anul·lar-la “de manera immediata”.