Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

L’Ajuntament de Tarragona i les colles castelleres es preparen per fer una acció per Santa Tecla

ACN Tarragona.-L’Ajuntament de Tarragona i les quatre colles castelleres de la ciutat han començat a treballar en l’acció castellera de la diada de Santa Tecla. Si el Procicat aprova el […]

Avatar
Agències 11/09/2021

ACN Tarragona.-L’Ajuntament de Tarragona i les quatre colles castelleres de la ciutat han començat a treballar en l’acció castellera de la diada de Santa Tecla. Si el Procicat aprova el protocol elaborat conjuntament entre el consistori, les colles i la Xarxa Sanitària Santa Tecla, els castellers faran un pilar i un castell, que com a màxim serà un 3de7. La consellera de Cultura i Festes, Inés Solé, ha explicat que l’acció específica del pròxim 23 de setembre vol oferir un protocol “útil” que es pugui fer servir en qualsevol actuació castellera del país.

El protocol contempla un vessant més tècnic i una altra de científic. En concret, la part més tècnica detalla aspectes com l’entrada a plaça, els desplaçaments dels castellers, els assajos i les construccions a fer. Pel que fa al vessant científic, cada colla farà una crida de 120-140 castellers que hauran de complir amb la pauta completa de vacunació. A més, només s’organitzaran dos assajos els dies 17 i 21 de setembre.El document també recull que un equip mèdic de la Xarxa sanitària Santa Tecla farà un seguiment i un recull exhaustiu de les dades dels castellers que participin en l’estudi. Per això, els participants es faran quatre tests d’antígens per valorar l’impacte real. En concret, un abans dels assajos, un altre el mateix dia 23 abans de l’actuació, i l’últim quinze dies després de la jornada castellera.