Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

L’Ajuntament de Calafell estudia denunciar un regidor de Ciutadans que va engegar “a la merda” els musulmans

ACN Calafell.-L’Ajuntament de Calafell estudia denunciar el regidor de Ciutadans Javier Álvarez Laperal, que en una publicació a les xarxes socials va engegar “a la merda” els musulmans. A través […]

Avatar
Agències 30/04/2020

ACN Calafell.-L’Ajuntament de Calafell estudia denunciar el regidor de Ciutadans Javier Álvarez Laperal, que en una publicació a les xarxes socials va engegar “a la merda” els musulmans. A través del seu perfil de Facebook personal, Álvarez va escriure: “Aquells qui resen a Al·là, a la merda és on han d’anar”. L’Ajuntament de Calafell ha condemnat les paraules del regidor taronja i ha traslladat els fets als serveis jurídics per a què analitzin si són denunciables. Al seu torn, l’executiva local de Ciutadans també ha lamentat les paraules del regidor, que considera “lamentables”. “Són declaracions que no tenen res a veure amb els valors del partit”, afirma a l’ACN el cap de files dels taronges a Calafell, José Manuel Tejedor.

(A l’actualització s’afegeixen les valoracions de l’executiva local de Cs a Calafell)L’executiva local de Cs ha assegurat que les paraules d’Álvarez Laperal són “inacceptables i intolerables”. Segons Tejedor, “no encaixen amb els valors de respecte i llibertat política i religiosa que defensa Ciutadans”. És per això, avança, que els òrgans del partit analitzaran els fets. Tejedor no ha concretat si es preveu l’expulsió del regidor.Al seu torn, l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha assegurat a les xarxes socials que les paraules de Javier Álvarez Laperal són “lamentables i condemnables” . “No volem feixisme ni racisme al nostre municipi”, ha afegit.El govern preveu convocar una junta de portaveus quan estigui llest l’informe jurídic amb què el consistori ha de decidir si ho denuncia davant la justícia. L’executiu vol debatre amb la resta de partits si cal prendre alguna mesura al respecte.