Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

L’Ajuntament de Badalona i l’ATL es comprometen a resoldre el malbaratament de 180.000 litres diaris a Canyet

|

- Publicitat -

ACN Badalona – L’Ajuntament de Badalona i l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat s’han compromès a treballar conjuntament per resoldre la pèrdua d’aigua a la zona de Canyet, on cada dia es malbaraten 180.000 litres per una fuita. L’alcalde Rubén Guijarro i el gerent d’ATL, José Miguel Diéguez, s’han reunit aquest divendres per afrontar aquesta qüestió, motiu de reiterades queixes veïnals. Les dues parts han assegurat que “els propers dies” destinaran tècnics a treballar a la zona per “comprovar l’estat de les instal·lacions” i determinar quina reparació es pot fer. “L’objectiu comú no és altre que aprofitar al màxim un recurs tan valuós com l’aigua, especialment en la situació de sequera actual”, apunten en un comunicat.

L’Ajuntament i l’ATL recorden que la fuita prové de la conducció que connecta la planta potabilitzadora del Ter amb el centre de distribució de Trinitat. Es tracta d’un túnel de tres metres de diàmetre que va entrar en servei el 1966. Reparar aquesta canonada, expliquen, està supeditat a la construcció del seu desdoblament, perquè l’actuació implica aturar el subministrament d’una de les conduccions més importants de l’àrea metropolitana.

Publicitat

Les dues institucions apunten que entre el 2003 i 2009 es van fer les obres de desdoblament en tres dels quatre trams previstos. El tram que hi ha pendent requereix una inversió de 36 MEUR i actualment està en fase de licitació, amb previsió que les obres estiguin acabades entre el 2024 i el 2025.

Al mateix temps, assenyalen que el 2008 les dues parts van signar un conveni per reaprofitar l’aigua que circula pel barri de Canyet, que és una barreja de l’aigua de la fuita i de les aportacions naturals de mines que hi ha a la zona. Aleshores es va fer un pou amb bomba d’extracció i es van habilitar dues canonades per regar horts i per omplir un dipòsit a Montigalà per a usos municipals.

Aquest diumenge la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona ha convocat una manifestació per exigir que s’aturi la pèrdua d’aigua a Canyet. La concentració està prevista a les 11 h.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió