Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

L’ACRA insta Aragonès a situar a “primera línia” les polítiques d’atenció a la gent gran amb dependència

ACN Barcelona.-L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) ha instat el president del Govern, Pere Aragonès, a situar a “primera línia” les polítiques d’atenció a la gent gran amb dependència. En […]

Agències 11/06/2021

ACN Barcelona.-L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) ha instat el president del Govern, Pere Aragonès, a situar a “primera línia” les polítiques d’atenció a la gent gran amb dependència. En una carta oberta, la presidenta de l’associació, Cinta Pascual, ha recordat que es tracta d’un sector que s’ocupa d’un col·lectiu “especialment vulnerable” que viu una situació complicada. Així, considera que cal recuperar la confiança del sector, que ha quedat “molt deteriorada” després de la pandèmia de la covid-19. “Hem de permetre que les persones en situació de llista d’espera, més de 17.000, puguin accedir als recursos assistencials més adients en funció del seu estat”, ha insistit Pascual.

Segons l’associació, és una situació de “justícia social” i d’empatia envers els més vulnerables. “Cal voluntat política i una mirada més humana per entendre que l’atenció a la gent gran és important” ha afegit la seva presidenta. També ha recordat que estan a favor de la necessitat de “millorar” el model d’atenció, però ha assenyalat que s’ha de fer a través d’un debat que tingui en compte el foment de la qualitat i l’Atenció Centrada en la Persona (ACP), com els dos eixos principals.Ara bé, la qualitat i l’ACP “tenen un preu” i cal definir primer “quin finançament disposem si volem saber què podem canviar i què no”. ACRA defensa doblar el pressupost actual de la Generalitat per arribar fins als 3.000 milions d’euros anuals. “També caldrà seguir treballant perquè l’estat espanyol compleixi amb les seves obligacions i arribi al 2% del PIB en atenció a la dependència, tal i com passa a molts països europeus”, ha afegit Pascual.