Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

L’Acadèmia del Cinema Català celebra l’acord per la llei audiovisual, que permetrà produccions “molt més competitives”

ACN Barcelona.-La presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell, ha valorat “molt positivament” l’acord entre ERC i el govern espanyol per la llei de l’audiovisual. En declaracions a l’ACN, […]

Agències 15/12/2021

ACN Barcelona.-La presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell, ha valorat “molt positivament” l’acord entre ERC i el govern espanyol per la llei de l’audiovisual. En declaracions a l’ACN, Colell ha assegurat que el mínim de 15 MEUR que hauran de destinar totes les plataformes que operin a l’Estat en produccions en llengües cooficials permetran que “cada any” hi hagi sèries i pel·lícules en català. Així mateix, ha assegurat que les produccions seran “molt més competitives” perquè tindran més pressupost. “Podrem fer pel·lícules més grans i no haver de rodar en castellà alguns muntatges, que fins ara ens trobàvem amb aquest problema”, ha detallat Colell. “Serà un incentiu molt positiu pel cinema català i en català, especialment”, ha afegit.

Sobre la creació d’un fons de doblatge i subtitulació que s’incorporarà als catàlegs de les plataformes, que també és un dels punts del pacte entre l’executiu espanyol i els republicans, la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català ha assegurat que caldrà “veure la lletra petita”. “Desconec com s’articularà i quin fons hi haurà exactament”, ha dit Colell. Malgrat tot, Colell ha subratllat que caldrà “seguir treballant” per augmentar el pressupost destinat a les produccions independents.