Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

La UGT demana empara al Síndic per la manca de material de protecció i la “rebaixa” de protocols de seguretat

ACN Barcelona.-La UGT ha enviat una carta al Síndic de Greuges per demanar-li empara per la manca de material de protecció en centres assistencials, hospitals, sociosanitaris, emergències mèdiques, transport sanitari […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Barcelona.-La UGT ha enviat una carta al Síndic de Greuges per demanar-li empara per la manca de material de protecció en centres assistencials, hospitals, sociosanitaris, emergències mèdiques, transport sanitari i residències. El sindicat insisteix que és obligació de les empreses protegir els seus treballadors. A això li ha sumat la pressió assistencial i l’estrès psicològic que pateixen. També denuncien que tant el Departament de Salut com el Ministeri de Sanitat “han anat publicant protocols que cada cop més rebaixaven el llindar de protecció”. La UGT també critica que en alguns àmbits s’estiguin donant instruccions per deixar les persones més grans a casa sense atenció mèdica “per un criteri economicista”.

“Aquesta decisió no la pot prendre mai un professionals sense conculcar el codi deontològic i molt menys s’ha de carregar sobre les consciències dels professionals la decisió de qui pot viure i qui no”, remarca el sindicat.També la Intersindical-CSC ha exigit el correcte subministrament d’equips de protecció individual i que es facin proves generalitzades a tot el personal sanitari, tot denunciant l’elevat nombre de professionals infectats.