Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

La Setmana del Llibre en Català torna aquest divendres amb 227 expositors i 250 activitats

ACN Barcelona.-El Moll de la Fusta acull des d’aquest divendres i fins al 19 de setembre la 39a edició de la Setmana del Llibre en Català, que presenta un programa […]

Avatar
Agències 10/09/2021

ACN Barcelona.-El Moll de la Fusta acull des d’aquest divendres i fins al 19 de setembre la 39a edició de la Setmana del Llibre en Català, que presenta un programa de 250 activitats i 227 expositors, a banda de 270 novetats editorials. La cita duplica els dies que va durar l’any passat, quan es va veure afectada plenament per la pandèmia de la covid-19. L’escriptor, poeta i activista cultural Biel Mesquida rebrà el 25è Premi Trajectòria, s’homenatjarà Gemma Romanyà (Capellades, 1945 – 2018) i el periodista Xavier Graset, serà distingit amb el Premi Difusió 2021. La cita s’ha fet “més gran que mai amb més mòduls, expositors i més novetats”.

Entre les activitats hi haurà 175 presentacions i taules rodones adreçades als públic adult; 60 adreçades al públic familiar; 150 signatures d’autors, i 28 itineraris literaris, 9 dels quals s’han programat fora de Barcelona gràcies a la col·laboració amb Òmnium Cultural. L’any passat hi va haver 180 activitats i 200 signatures.Pel que fa als expositors, n’hi haurà 227 distribuïts en 69 mòduls, entre els quals 185 segells editorials, 19 llibreries, 1 distribuïdora, 9 universitats i 12 institucions.Alhora, en el marc de l’esdeveniment es presentaran 270 novetats editorials, títols de fons i 500 capçaleres de revistes i premsa comarcal i de proximitat. En aquesta edició, hi participaran dos autors internacionals Katharina Volckmer, de la mà de Penguin Random House, i Douglas Stuart, de la mà del CCCB. Regina Giménez serà l’artista col·laboradora de la 39a edició de la Setmana.EscenarisA diferència de l’edició del 2020, aquest any s’han pogut recuperar els 3 escenaris (2 per adults i 1 per públic familiar) habituals. Com a novetat s’incorpora un espai per a la lectura i el descans i s’amplia l’aforament del bar.Pel que fa a les mesures de seguretat, hi haurà 4 controls d’aforament, gel hidroalcohòlic, mascaretes i guants a disposició dels expositors, treballadors i visitants. L’aforament màxim serà de 980 persones.D’altra banda, per cinquè any el Making Catalan Literature Travel for International Publishers and Agents se celebrarà dins del marc de la Setmana gràcies a la col·laboració amb l’Institut Ramon Llull. Hi participaran 14 editors internacionals que es trobaran amb una trentena d’editorials i agències catalanes en sessions conjuntes de mitja hora en què els presentaran els seus títols i apostes més importants.