Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

La Ràdio Nacional d’Irlanda estrena un audio-drama escrit per Gerard Freixes i ambientat a La Model

ACN Barcelona – La Ràdio Nacional d’Irlanda, RTÉ, estrena el 4 de setembre l’audio-drama ‘Escapism and Dime Novels’ (‘Escapisme i Novel·les de Duro’), escrita pel català Gerard Freixes Ribera i […]

Agències 16/08/2022

ACN Barcelona – La Ràdio Nacional d’Irlanda, RTÉ, estrena el 4 de setembre l’audio-drama ‘Escapism and Dime Novels’ (‘Escapisme i Novel·les de Duro’), escrita pel català Gerard Freixes Ribera i ambientat a la presó Model de Barcelona. Freixes s’ha inspirat lliurement en la vida de Luis García Lecha, guardià a La Model i construeix una ficció al voltant de Carlos Gallardo, escriptor i guardià de presó i la seva relació amb un pres també escriptor en els anys 70.

Gerard Freixes, que ja va escriure l’audio-drama ‘El Inconsciente de María Gil’ per a Radio Nacional d’Espanya, en aquesta ocasió s’ha inspirat lliurement en la vida de Luis García Lecha, guardià a La Model que va escriure novel·les de duro aconsellat pel reclús Francisco González Ledesma, futur guanyador del Planeta, que també escrivia histories de l’oest sota el nom de Silver Kane. Lecha va compaginar el seu treball a la presó amb escriure centenars de ‘Bolsilibros’, novel·letes de l’oest, terror o ciència-ficció, firmant com Clark Carrados o Louis G. Milk.

Aquesta ficció sonora compta amb un repartiment d’actors encapçalat per Antonio Gil, com a Carlos Gallardo, juntament a José Miguel Jiménez, la catalana Leticia Vaquero, Fede Gonzales i Marcos Isla, sota la direcció d’Eithne Hand, Mark Dwyer al so, i la producció de Kevin Reynolds per a Drama on One.

Com a promoció del radioteatre, RTÉ emetrà la setmana previa el programa “In The Wings: Escapism and Dime Novels”, on cobrirà aspectes de la realització d’aquesta ficció sonora, amb entrevistes a l’equip.

Tant l’audiodrama “Escapism and Dime Novels” com l’especial In The Wings també es podran escoltar a Catalunya per internet, en streaming durant l’emissió el diumenge 4 de Setembre a les 20 h. i posteriorment al podcast Drama on One de RTÉ.